Την Παρασκευή 13-01-2023 στο πλαίσιο της περιοδείας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θράκη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στις εγκαταστάσεις της DASTERI A.E. στην Αλεξανδρούπολη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της Κυβέρνησης σχετικά με το νέο επενδυτικό πλάνο της DASTERI A.E. για το 2023 συνολικού ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Διοίκηση της DASTERI A.E. ενημέρωσε τον Υπουργό σχετικά με την υλοποίηση του νέου επενδυτικού προγράμματος το οποίο αφορά στην δημιουργία ενός καινοτόμου προτύπου κέντρου Έρευνας– Τεχνολογίας & Ανάπτυξης (R&D) νέων προϊόντων φωτισμού υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, τα οποία λόγο των υψηλών προδιαγραφών κατασκευής θα καθίστανται ελκυστικά για την παγκόσμια αγορά.

Η νέα επένδυση θα αφορά αναλυτικά:

  • Κατασκευή νέων υπερσύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων 1500 m2 περίπου.
  • Αγορά νέων εξειδικευμένων λογισμικών προγραμμάτων σχεδιασμού & προσομοίωσης.
  • Αγορά Εξοπλισμού Η/Υ καθώς και ειδικού εξοπλισμού επικοινωνίας λογισμικών με άλλα υψηλού επιπέδου εργαστήρια.
  • Αγορά υπερσύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού (ρομποτικής τεχνολογίας) για την παραγωγή καλουπιών υψηλών προδιαγραφών, καθώς και για την δημιουργία νέων αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής των νέων προϊόντων.
  • Αγορά λοιπών παρελκόμενων εξαρτημάτων για την πλήρη, ομαλή και αρμονική λειτουργία της νέας επένδυσης.

Ο Υπουργός έμεινε εντυπωσιασμένος από τα νέα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρίας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «με την κατασκευή εξιδεικευμένων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας από την DASTERI A.E. προάγεται η καινοτομία και η Ελληνική προστιθέμενη αξία που τόσο ανάγκη έχει η Χώρα μας».